Actueel

Kasteel Stoutenburg van Utrechts Landschap naar Wonen bij September

26
Sep
2019
Nieuws

Kasteel Stoutenburg, gelegen op het gelijknamige landgoed Stoutenburg, is veranderd van eigenaar. Het kasteel op Landgoed Stoutenburg was sinds 2000 in eigendom van Stichting Het Utrechts Landschap en krijgt nu een andere bestemming. Begin 2020 start Wonen bij September met de verbouwing van kasteel Stoutenburg tot een woonhuis voor ouderen met dementie. 

Op 24 september 2019 vond de ondertekening van de koopovereenkomst plaats. Bij het officiële moment waren Saskia van Dockum, directeur-rentmeester van Utrechts Landschap en Michiel van Putten, oprichter van Wonen bij September aanwezig. Met de ondertekening komt het gebouw in bezit van Wonen bij September, en kan gestart worden met het verbouwen tot een fijn woonhuis waar ouderen met dementie kunnen genieten van hun oude dag.

Van kasteel naar heerlijk woonhuis

In het kasteel aan de Stoutenburgerlaan komen 24 appartementen, meerdere fijne woonkamers en een grote woonkeuken waar bewoners graag bij elkaar komen. September gelooft dat mensen met dementie zoals de ziekte van Alzheimer het prettigst wonen in een liefdevolle en geborgen omgeving. Een plek waar aandacht en betrokkenheid voor de bewoners en hun verwanten centraal staan. Ook in dit woonhuis van September kunnen de bewoners straks de dag leven zoals zij dat graag willen en gewend zijn. 

Michiel van Putten, oprichter van September: “Het woonhuis komt op een prachtig plekje in het groen, net buiten het dorp. Gezien de ligging aan de mooie wandelroute ‘De Heerlijkheid’ en het nabij gelegen theehuis een fijne plek voor de toekomstige bewoners".

Fijn wonen in een rustige omgeving van het Utrechts Landschap

Stoutenburg staat vooral bekend om het landgoed met kasteel uit 1888, in de volksmond Heerlijkheid Stoutenburg. Stoutenburg is een kleine gemeenschap die al sinds de jaren '60 hoort bij de gemeente Leusden. Dit prachtige stuk landschap ligt precies tussen Leusden, Hoevelaken en Amersfoort in. Een prettige omgeving met veel mogelijkheden voor de bewoners van het September woonhuis.  

Directeur-rentmeester Saskia van Dockum van Utrechts Landschap: “We zijn blij met Wonen bij September omdat we denken dat Kasteel Stoutenburg daarmee een invulling krijgt die past bij dit mooie erfgoed. Hier wordt al eeuwen gewoond en dat blijft zo.” Het koetshuis met het bezoekerscentrum en het omliggend natuurgebied van Stoutenburg blijven in eigendom en beheer van Utrechts Landschap dat zich inzet voor het behoud van de rijke natuur en het prachtige erfgoed in de provincie.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...