Actueel

Twee fijne kleinschalige woonhuizen voor ouderen met dementie in Apeldoorn

11
Feb
2021

Begin mei 2020 opende het tweede woonhuis van zorgorganisatie Wonen bij September in Apeldoorn haar deuren. De vraag naar appartementen in het September-woonhuis aan de Loolaan was zo groot, dat al snel werd besloten tot de bouw van een tweede woonhuis aan de Kelvinstraat. Twee woonhuizen met een totaal verschillende uitstraling, waarmee wordt ingespeeld op de behoefte van een uiteenlopende groep ouderen met dementie in Apeldoorn. Maar hoe anders de woonhuizen van buiten ook mogen zijn, de aandacht en liefdevolle zorg die bewoners krijgen, is hetzelfde.

Mensen die bij September wonen, zijn thuis. Zij kunnen het leven dat ze gewend zijn, zo lang mogelijk voortzetten en houden zelf de regie over het indelen van hun dag. Er zijn geen strakke dagschema’s waar iedereen zich aan moeten houden. Dus lekker laat naar bed en uitslapen of juist vroeg onder de wol en bijtijds op? Dat kan! Buiten een wandeling maken, even fietsen of een spelletje doen? We hebben voldoende betrokken zorgprofessionals die dag en nacht klaarstaan om iedereen een fijne dag te bezorgen.

Leefplezier

Alles draait bij September om leefplezier. Onze medewerkers weten wat bewoners fijn vinden, wat hun hobby’s zijn en waar ze blij van worden. Dat maakt het leven bij September plezierig. Natuurlijk zijn familie, vrienden en bekenden altijd van harte welkom. Mee-eten is vanzelfsprekend. Een klein huisdier mee? Dat vinden wij alleen maar gezellig.

Apeldoorn Loolaan

In 2014 heeft Wonen bij September de villa aan de Loolaan 59 grondig verbouwd met respect voor de monumentale status en in 2015 was het eerste woonhuis van September in Apeldoorn een feit. Het bijzondere en markante gebouw aan de rand van het bos is nu met 17 appartementen een woonhuis voor ouderen met dementie. Een prachtige omgeving vlakbij het centrum van Apeldoorn en met Paleis Het Loo en de Paleistuinen op loopafstand.

Apeldoorn Kelvinstraat

In de wijk Kerschoten aan de Kelvinstraat staat het tweede woonhuis van September in Apeldoorn. Dit woonhuis voor ouderen met dementie bevindt zich midden in een levendige woonomgeving, vol reuring en dichtbij het winkelcentrum in de wijk. 

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...