Actueel

Verbouwing klooster op landgoed Monnikenberg van start

21
Jan
2020
Nieuws

Op landgoed Monnikenberg in Hilversum wordt het oude klooster verbouwd tot twee woonhuizen voor ouderen met dementie. Wonen bij September is gestart met de verbouwing van het klooster waar in het voorjaar van volgend jaar 42 ouderen met dementie kunnen gaan wonen.

Het voormalige klooster staat sinds 2014 leeg en wordt nu klaargemaakt voor een nieuwe bestemming. September zal het klooster zo verbouwen en renoveren dat de bewoners van Wonen bij September hier in de twee verschillende woonhuizen kunnen wonen en leven.

Een thuisgevoel

Het klooster wordt aan de binnenkant flink verbouwd zodat er diverse appartementen, open eetkeukens en gezellige woonkamers ontstaan. De appartementen bij September kunnen volledig naar eigen smaak worden afgewerkt en ingericht. Bewoners kunnen hun eigen meubels meenemen, waardoor het appartement herkenbaar is, zo vertrouwd en veilig mogelijk. Zoals thuis. Uiteraard zijn de woonhuizen voorbereid op de oude dag. Maar wel zodanig dat de huiselijkheid niet verloren gaat door onnodige aanpassingen en hulpmiddelen. 

Wonen bij September

Bij September wonen ouderen met dementie, zoals de ziekte van Alzheimer, die niet meer in staat zijn zelfstandig te wonen. Zij wonen in woonhuizen waar liefde, aandacht, betrokkenheid en gezelligheid voorop staan. Net als alle woonhuizen van September in Nederland wordt ook dit woonhuis gebouwd op een plaats waar het fijn wonen is. Er wordt met elkaar geleefd, gekookt, een spelletje gedaan of bijvoorbeeld de was gevouwen. De ingerichte woonkamers hebben openslaande deuren naar tuin en terras zodat de bewoners de vrijheid hebben om naar buiten te gaan.  

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...