Actueel

September Middelburg bereikt hoogste punt

12
Maa
2023
Nieuws

Vlakbij het centrum van Middelburg, in de wijk Dauwendaele, bouwt Wonen bij September aan twee prachtige kleinschalige nieuwe woonhuizen met 34 appartementen voor ouderen met dementie. Inmiddels is de traditionele mijlpaal van het hoogste punt bereikt.

De twee kleinschalige woonhuizen staan haaks op elkaar en bestaan uit twee bouwlagen. Ze worden door een grote, ruime tuin omringd, zodat bewoners ook heerlijk kunnen genieten van het buitenleven. Daarnaast krijgen beide huizen een eigen terras.

Eerste Wonen bij September-huis in Zeeland

Het is het eerste woonhuis van September in Zeeland. Het huis herrijst op de plek waar eerst de Rozenburgschool stond, met een aula en acht klaslokalen. Toen in 1997 baptistengemeente De Fontein er zijn intrek nam, werden twee lokalen bij de aula getrokken. Dat maakte het mogelijk dat 200 kerkgangers er in terechtkonden. In januari 2020 verhuisden de baptisten naar kerkgebouw de Hoeksteen aan de Rozenburglaan en kwam de voormalige school leeg te staan.

Naar verwachting komt er in het najaar weer leven in de brouwerij als de huizen haar deuren openen. Eén van de huizen zal bestaan uit zestien appartementen. In het andere huis kunnen achttien bewoners terecht. De appartementen zijn elk zo'n 40 vierkante meter groot en hebben een woon-slaapgedeelte met eigen badkamer. 

Leefplezier

Een enorme meerwaarde van onze huizen is dat we door oprechte, ongehaaste aandacht een écht thuis kunnen bieden. Dichtbij de belevingswereld van een bewoner met dementie komen, om zo écht contact te maken, dat vinden we binnen onze woonhuizen ontzettend belangrijk. Dat zal ook zeker weer het geval zijn bij September Middelburg.

Wonen bij September gaat over leefplezier en kwaliteit van leven van de bewoners. Net als thuis leeft iedereen zijn of haar eigen leven. Medewerkers weten wat bewoners fijn vinden, wat hun hobby’s zijn en waar zij blij van worden. Bewoners hebben eigen zeggenschap en maken hun eigen beslissingen. Niets moet, alles mag. Er is altijd ruimte om iets spontaans te doen. Het team is één en staat met elkaar klaar voor de bewoners. 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze woonhuizen in Middelburg of alvast rondkijken in een ander woonhuis van September? Neem contact op met woonconsulent Elmy Blonk via elmy.blonk@wonenbijseptember.nl of 06 - 361 251 36. Wil je werken bij deze nieuwe locatie? Bekijk de vacatures in Middelburg.

 

 

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...