Actueel

Bouw September woonhuizen voor ouderen met dementie in Muiden vordert gestaag

05
Nov
2019
Nieuws

Op een bijzondere, mooie locatie aan de Vecht in Muiden bouwt Wonen bij September aan twee woonhuizen voor ouderen met dementie. Op Zorglandgoed Hoogerlust ontwikkelt September, in samenwerking met ontwikkelaar Vrijborg en aannemer MBB, een woonhuis waar ouderen met dementie kunnen wonen in een prachtige omgeving. Sinds de start van de bouw afgelopen zomer is er al veel gebeurd op de plek waar straks de twee woonhuizen komen te staan. Langzaam maar zeker worden de contouren van de huizen zichtbaar. En dit alles te midden van een prachtige omgeving met veel rust, ruimte en groen aan de Vecht.

Wonen in een fijne en geborgen omgeving

De woonhuizen bestaan elk uit twintig appartementen, voorzien van een woon-slaapgedeelte en een eigen badkamer. September gelooft dat ook mensen met vormen van dementie, zoals de ziekte van Alzheimer, het prettigst wonen in een omgeving waar geleefd wordt, net als iedereen. Een plek waar liefde, aandacht en betrokkenheid voor de bewoners centraal staan. Zij werken in de tuin, elke dag wordt er samen vers gekookt en regelmatig gaan bewoners en begeleiders samen op pad; de ene keer voor een bezoek aan het dorpscentrum of de winkels in de buurt, dan weer een wandeling door de prachtige Noord-Hollandse natuur.

Kleinschalige ouderenhuisvesting

September is ervan overtuigd dat de zorg voor en huisvesting van ouderen beter en betaalbaarder kan en moet. Er is veel vraag naar kleinschalige ouderenhuisvesting voor een breder publiek dan alleen heel vermogende personen. Daarom wil September graag kleinschalige ouderenhuisvesting realiseren waar ouderen op een kwalitatieve en liefdevolle manier oud kunnen worden met een gelijkgestemde groep mensen.

Zorglandgoed Hoogerlust

De woonhuizen van September in Muiden zijn onderdeel van de vernieuwing van Zorglandgoed Hoogerlust. Dit project startte afgelopen zomer. Op de mooie locatie aan de Vecht wordt een gloednieuw zorglandgoed gecreëerd dat zorg, groen en recreatie combineert. Een plek waar bewoners onderdeel blijven uitmaken van de samenleving. Naar verwachting kunnen tegen de zomer van 2020 de eerste bewoners hun intrek nemen in de September woonhuizen.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...