Actueel

Zorgvernieuwers Jan 't Hoen en Grietje van der Heide op bezoek bij September Muiden

22
Dec
2021
Nieuws

Jan 't Hoen en Grietje van der Heide hebben één missie: de zorgvrager centraal zetten, 100 procent aandacht geven, kleinschalige zorg bieden en volop persoonlijk betrokken zijn. Ze gaan op zoek naar mooie voorbeelden in de zorg. In dat kader gaan ze begin december op bezoek bij Wonen bij September in Muiden, waar locatieleidinggevende Estelle Dabekaussen ze samen met haar team meeneemt in de warme zorg die ze bieden aan ouderen met dementie. 

Het werd een bijzonder bezoek en Jan en Grietje zijn direct onder de indruk van het woonhuis en het Wonen bij September-gevoel. Ze schrijven erover op hun blog:

"Jan en Grietje, kom binnen wat leuk dat jullie er zijn!" Estelle Dabekaussen deed met een grote zwaai de deur open van haar kleinschalige woonvoorziening voor ouderen met dementie. "Wonen bij September in Muiden 'een warme deken die je om je heen kan slaan. September een zonnig einde van de zomer'. Het klopt allemaal als wij binnenkomen. Buiten is het triest, regen en wind en donker. We komen in een lichte grote kamer. De piano valt mij direct op. Nette mensen aan een tafel en in een gezellige zithoek. Zorgverleners die ons begroeten en tot twee keer toe wordt er gevraagd of wij wat willen drinken. Hospitality pur sang. Muziek en mensen die er wonen beginnen te dansen.

Zorgverleners bij wonen bij september worden gevraagd om de bewoners beter te leren kennen: wat is hun verhaal, wie zijn voor hen belangrijk, wat geeft hun leven kleur? Tegemoetkomen aan persoonlijke wensen en verlangens. Deze inzichten vormen het uitgangspunt van het leefplezierplan met daarin aandacht voor familie en mantelzorgers. Leefplezier is een tool die ingezet wordt om de behoeften en wensen bij bewoners te achterhalen en zo de kwaliteit van leven te verbeteren.

Ik denk aan mijn moeder en zij zou hier gelukkig zijn.

Verder lezen? Lees het hele verhaal over hun boeiende bezoek op hun eigen website.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...