Lees hier meer over ons beleid rondom het coronavirusLees meer

September Arnhem

  • Open
  • 22 appartementen
  • Beschikbaar

September Arnhem is gehuisvest in een voormalige kerk waar nog veel authentieke details bewaard zijn gebleven. Niet alleen het pand is uniek, u woont ook middenin een levendige wijk, prachtig gelegen op de Paasberg. Alle voorzieningen zijn vlakbij. Vanuit dit woonhuis bent u zo in het Geldersch landschap voor een heerlijke wandeling door de natuur. Op steenworp afstand is het landgoed Bronbeek en ook Burgers Zoo en het Openluchtmuseum zijn binnen een kwartier te bereiken. September Arnhem biedt een fijne huiselijke omgeving waar liefde, aandacht en betrokkenheid centraal staan. Wij bieden partners de mogelijkheid om mee te verhuizen naar September Arnhem. Ook bieden wij mogelijkheden voor logeren aan verwanten en partners.

Een thuisgevoel

Mensen die bij September wonen, zijn thuis. Zij kunnen het leven dat ze gewend zijn, zo lang mogelijk voortzetten en houden zelf de regie over het indelen van hun dag. Er zijn geen strakke dagschema’s waar iedereen zich aan moeten houden. Dus lekker laat naar bed en uitslapen of juist vroeg onder de wol en bijtijds op? Dat kan! Buiten een wandeling maken, even fietsen of een spelletje doen? We hebben voldoende betrokken zorgprofessionals die dag en nacht klaarstaan om iedereen een fijne dag te bezorgen.

Leefplezier

Alles draait bij September om leefplezier! Onze medewerkers weten wat bewoners fijn vinden, wat hun hobby’s zijn en waar ze blij van worden. Dat maakt het leven bij September plezierig. Natuurlijk zijn familie, vrienden en bekenden altijd van harte welkom. Mee-eten is vanzelfsprekend. Een klein huisdier mee? Dat vinden wij alleen maar gezellig.

Het woonhuis en de appartementen

Alle woonhuizen worden in September-stijl ingericht. Dat betekent: gezellig en warm ingerichte woonkamers, een grote leefkeuken en openslaande deuren naar een fijne tuin. Naast de gezamenlijke ruimtes krijgt iedere bewoner een fijn appartement tussen de 30 en 70 m2 groot met woon-slaapgedeelte en badkamer. Eigen meubels meenemen kan natuurlijk. Zo voelt het appartement veilig en vertrouwd. Net als thuis. De deur staat altijd open. Letterlijk, de deuren gaan in September woonhuizen niet op slot. Want dat begrijpt een bewoner met dementie vaak niet.

Indicatie

Wonen bij September kan met een CIZ-indicatie 4 of 5. 

Kosten

Wonen bij September Arnhem kan al vanaf 1795 euro per maand.

Meer informatie

Heeft u interesse of wilt u meer weten over wonen bij September? Neem voor meer informatie contact op Nicole van Raalte op 088 - 572 10 96 of nicole.vanraalte@wonenbijseptember.nl

Historie

De Paasbergkerk is een voormalig kerkgebouw in de Arnhemse wijk Paasberg. De bouw van de kerk is in 1932 afgerond. De noord- en zuidzijde van de kerk verschillen in hoogte, waarbij ter hoogte van de overgang van het dak een kleine toren is gebouwd. Aan de noordzijde van de kerk bevindt zich de voormalig kosterswoning, consistorie en gemeenschapsruimte. In 1991 heeft het pand haar kerkfunctie verloren en zijn er appartementen gebouwd in het monumentale kerkgebouw.

Zoek op trefwoord...