Twee woonhuizen in het oude klooster Monnikenberg

September Hilversum

  • In aanbouw
  • 47 appartementen
  • Tweede kwartaal 2023

September in Hilversum

Op de Monnikenberg in Hilversum worden in het oude klooster van de zusters Augustinessen twee woonhuizen van September gerealiseerd. De woonhuizen met 47 appartementen voor ouderen met dementie staan in een landelijke, geborgen omgeving. Vlakbij het centrum van Hilversum, maar ook Soest en vorstelijk Baarn liggen om de hoek. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners in het tweede kwartaal van 2023 hun intrek nemen in de woonhuizen.

Een thuisgevoel

Mensen die bij September wonen, zijn thuis. Zij kunnen het leven dat ze gewend zijn, zo lang mogelijk voortzetten en bepalen zelf hoe hun dag eruitziet en met wie en waar ze de dag doorbrengen. Buiten een wandeling maken, de krant lezen, meehelpen met koken of een spelletje doen? We hebben voldoende betrokken zorgprofessionals die dag en nacht klaarstaan om iedereen een fijne dag te bezorgen.

Leefplezier

Alles draait bij September om leefplezier! Onze medewerkers hebben ongehaaste aandacht voor bewoners en weten ze fijn vinden, wat hun hobby’s zijn en waar ze blij van worden. Dat maakt het leven bij September plezierig. Natuurlijk zijn familie, vrienden en bekenden altijd van harte welkom voor een kopje koffie. Een klein huisdier mee? Dat is bespreekbaar en afhankelijk van het aantal huisdieren al aanwezig in het woonhuis.

Het woonhuis en de appartementen

Alle woonhuizen hebben gezellig en warm ingerichte woonkamers, een grote leefkeuken en openslaande deuren naar een fijne tuin. Naast de gezamenlijke ruimtes krijgt iedere bewoner een fijn appartement tussen de 30 en 40 m2 groot met woon-slaapgedeelte en badkamer. Het appartement is geheel naar eigen smaak in te richten, met eigen meubels. Zo voelt het appartement veilig en vertrouwd. Net als thuis. De September-huizen zijn open woonhuizen. Dat betekent dat bewoners zich vrij kunnen bewegen en zelf naar buiten kunnen om bijvoorbeeld een wandeling te maken. 

Indicatie

Wonen bij September kan met een CIZ-indicatie 4 of 5

Kosten

Goede zorg hoeft niet duur te zijn. Wonen bij September is al mogelijk voor een brede groep mensen. Lees hier meer over kosten en ondersteuning.

Inschrijven en meer informatie

Inschrijven voor wonen bij September Hilversum is al mogelijk. Ook is het mogelijk een kijkje te nemen in een ander woonhuis van September. Neem hiervoor contact op met woonconsulent Elmy Blonk via elmy.blonk@wonenbijseptember.nl of 06 - 361 251 36.

Historie: Klooster Monnikenberg

Het klooster huist in de voormalige villa Monnikenberg, gebouwd in 1900. Het gebouw was vanaf 1946 in gebruik als klooster door de zusters Augustinessen van Sint Monica en staat sindsdien bekend als ‘de Stad Gods’. In de jaren 1953 tot 1955 volgde een ingrijpende verbouwing en forse uitbreiding van de inmiddels vervallen villa, met onder meer een kapel met toren. In 1958-1959 en 1967 werd het gebouw aan de noordwestzijde uitgebreid met twee vleugels: de moedersvleugel en de zustersvleugel. In de moedersvleugel werden moeders van grote gezinnen gehuisvest. Zij konden daar tijdelijk uitrusten. De nog resterende zusters wonen sinds 2014 in de boerderij op het landgoed en het klooster staat sindsdien leeg. September verbouwt en renoveert het klooster nu zo dat de bewoners van Wonen bij September hier in twee verschillende woonhuizen kunnen wonen en leven.

Zoek op trefwoord...