Lees hier meer over ons beleid rondom het coronavirusLees meer

Twee woonhuizen in het oude klooster Monnikenberg

September Hilversum

  • In aanbouw
  • 42 appartementen
  • 2022

September in Hilversum

Op de Monnikenberg in Hilversum worden in het oude klooster van de zusters Augustinessen twee woonhuizen van September gerealiseerd. De woonhuizen met 42 appartementen voor ouderen met dementie staan in een landelijke, geborgen omgeving. Vlakbij het centrum van Hilversum, maar ook Soest en vorstelijk Baarn liggen om de hoek. In 2022 kunnen bewoners hun intrek nemen in de woonhuizen.

Een thuisgevoel

De appartementen bij September kunnen volledig naar eigen smaak worden afgewerkt en ingericht. Bewoners kunnen hun eigen meubels meenemen, waardoor het appartement herkenbaar, vertrouwd en veilig voelt. Zoals thuis. Uiteraard zijn de woonhuizen voorbereid op de oude dag. Maar wel zodanig dat de huiselijkheid niet verloren gaat door onnodige aanpassingen en hulpmiddelen. Wonen bij September kan met een CIZ-indicatie 4 of 5.

Klooster Monnikenberg

Het klooster huist in de voormalige villa Monnikenberg, gebouwd in 1900. Het gebouw was vanaf 1946 in gebruik als klooster door de zusters Augustinessen van Sint Monica en staat sindsdien bekend als ‘de Stad Gods’. In de jaren 1953 tot 1955 volgde een ingrijpende verbouwing en forse uitbreiding van de inmiddels vervallen villa, met onder meer een kapel met toren. In 1958-1959 en 1967 werd het gebouw aan de noordwestzijde uitgebreid met twee vleugels: de moedersvleugel en de zustersvleugel. In de moedersvleugel werden moeders van grote gezinnen gehuisvest. Zij konden daar tijdelijk uitrusten. De nog resterende zusters wonen sinds 2014 in de boerderij op het landgoed en het klooster staat sindsdien leeg. September verbouwt en renoveert het klooster nu zo dat de bewoners van Wonen bij September hier in twee verschillende woonhuizen kunnen wonen en leven.

Zoek op trefwoord...