Lees hier meer over ons beleid rondom het coronavirusLees meer

September Zevenaar

  • Open
  • 18 appartementen
  • Niet direct beschikbaar, neem contact op

Vlakbij de gezellige stadskern van Zevenaar heeft September in de voormalige Dominee Wartena School, gelegen aan de Molenstraat 42 haar prachtige woonhuis. Een bijzonder en markant gebouw midden in een levendige woonwijk, een prachtig oud monument gecombineerde met de voordelen van de nieuwbouw. U vindt er de charme van oude en monumentale bomen, een bijzonder grote tuin en een patio, midden in Zevenaar. Een plek waar liefde, aandacht en betrokkenheid voor de bewoners centraal staan. De bewoners wonen en leven bij September als een grote familie samen. Ze werken in de tuin, elke dag wordt er vers gekookt en regelmatig gaan bewoners en begeleiders samen op pad; de ene keer voor een bezoek aan het museum, dan weer een wandeling door de natuur. 

Appartementen

In de oude school zijn 18 ruime appartementen variërend van 25-45 m2 groot met een woon- slaapkamer en eigen badkamer. De appartementen kunnen geheel naar eigen smaak ingericht worden. Op de begane grond bevinden zich de ruime gemeenschappelijke gezellige woonkamers en open eetkeuken met openslaande deuren naar de tuin en het terras. Een bijzondere woonomgeving met een prachtige tuin, een veilig en geborgen thuis voor de bewoners. Ook is er voor de bewoners en bezoekers een heerlijke zitruimte bij de ingang van het pand, die je nog het beste kan omschrijven als inpandig café.

Wij bieden partners de mogelijkheid om mee te verhuizen naar September Zevenaar. Ook bieden wij mogelijkheden voor logeren aan verwanten en partners.

Omgeving

Het woonhuis is gelegen op loopafstand van de gezellige stadskern en het Raadhuisplein van Zevenaar. Middenin een levendige woonwijk met voorzieningen zoals restaurants, winkels, kappers en een huisarts dichtbij. Zevenaar is een muziekstad geworden waarbij er maandelijks diverse muziekavonden en andere activiteiten worden georganiseerd.

Kosten

Wonen bij September Zevenaar kan al vanaf 1530 euro per maand. De woonkosten variëren per type, grootte en de ligging van het appartement.

Historie

Van origine is het monumentale gebouw in gebruik geweest als basisschool. In de afgelopen jaren hebben verschillende organisaties zoals een asielzoekerszoekerscentrum de school ‘bewoond’. Het Liemers Museum was de laatste gebruiker van het pand, waarbij het als dependance van het museum werd gebruikt. Medio 2015 is het gebouw aangekocht van de gemeente Zevenaar en in juni 2017 opende September Zevenaar haar deuren. De voormalige school is grondig verbouwd met oog voor de karakteristieke kenmerken en er is een nieuwe vleugel aangebouwd in de achtertuin.

Zoek op trefwoord...