Lees hier meer over ons beleid rondom het coronavirusLees meer

September Zevenaar

  • Open
  • 18 appartementen
  • Niet direct beschikbaar, neem contact op

Vlakbij de gezellige stadskern van Zevenaar heeft September in de voormalige Dominee Wartena School, gelegen aan de Molenstraat 42 haar prachtige woonhuis. Een bijzonder en markant gebouw midden in een levendige woonwijk, een prachtig oud monument gecombineerd met de voordelen van de nieuwbouw. U vindt er de charme van oude en monumentale bomen, een bijzonder grote tuin en een patio, midden in Zevenaar. Een plek waar liefde, aandacht en betrokkenheid voor de bewoners centraal staan. Wij bieden partners de mogelijkheid om mee te verhuizen naar September Zevenaar. Ook zijn er logeermogelijkheden voor verwanten en partners.

Een thuisgevoel

Mensen die bij September wonen, zijn thuis. Zij kunnen het leven dat ze gewend zijn, zo lang mogelijk voortzetten en houden zelf de regie over het indelen van hun dag. Er zijn geen strakke dagschema’s waar iedereen zich aan moeten houden. Dus lekker laat naar bed en uitslapen of juist vroeg onder de wol en bijtijds op? Dat kan! Buiten een wandeling maken, even fietsen of een spelletje doen? We hebben voldoende betrokken zorgprofessionals die dag en nacht klaarstaan om iedereen een fijne dag te bezorgen.

Leefplezier

Alles draait bij September om leefplezier! Onze medewerkers weten wat bewoners fijn vinden, wat hun hobby’s zijn en waar zij blij van worden. Dat maakt het leven bij September plezierig. Natuurlijk zijn familie, vrienden en bekenden altijd van harte welkom. Mee-eten is vanzelfsprekend. Een klein huisdier mee? Dat vinden wij alleen maar gezellig.

Het woonhuis en de appartementen

Alle woonhuizen worden in September-stijl ingericht. Dat betekent: gezellig en warm ingerichte woonkamers, een grote leefkeuken en openslaande deuren naar een fijne tuin. Naast de gezamenlijke ruimtes zijn er in de oude school 18 ruime appartementen variërend van 25-45 m2 groot. Iedere bewoner krijgt zo'n fijn appartement met woon-slaapgedeelte en badkamer. Eigen meubels meenemen kan natuurlijk. Zo voelt het appartement veilig en vertrouwd. Net als thuis. De deur staat altijd open. Letterlijk, de deuren gaan in September woonhuizen niet op slot. Want dat begrijpt een bewoner met dementie vaak niet.

Indicatie

Wonen bij September kan met een CIZ-indicatie 4 of 5

Kosten

Wonen bij September Zevenaar kan al vanaf 1597 euro per maand. De huur, servicekosten, eten en drinken, wassen en strijken en andere huishoudelijke werkzaamheden zijn in de maandelijkse woonkosten opgenomen. De woonkosten variëren per type, grootte en de ligging van het appartement. Lees hier meer over kosten en ondersteuning.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over wonen bij September in Zevenaar? Neem dan contact op met Inge van Hal, 06 - 18 21 62 24 of inge.vanhal@wonenbijseptember.nl.

Historie

Van origine is het monumentale gebouw in gebruik geweest als basisschool. Het Liemers Museum was de laatste gebruiker van het pand, waarbij het als dependance van het museum werd gebruikt. Medio 2015 is het gebouw aangekocht van de gemeente Zevenaar en in juni 2017 opende September Zevenaar haar deuren. De voormalige school is grondig verbouwd met oog voor de karakteristieke kenmerken en er is een nieuwe vleugel aangebouwd in de achtertuin.

Zoek op trefwoord...