Actueel

Bouw Wonen bij September in Ede gaat laatste fase in

10
Aug
2021
Nieuws

De bouw van het kleinschalige woonhuis van zorgorganisatie Wonen bij September voor ouderen met dementie aan de Stationsweg 102 in Ede gaat de laatste fase in. De komende maanden wordt de laatste hand gelegd aan de renovatie van Villa Richmond en worden de woonkamers, keuken en andere gemeenschappelijke ruimtes sfeervol afgewerkt en ingericht. De eerste bewoners kunnen naar verwachting eind oktober hun intrek nemen.

Renovatie en nieuwbouw

In het woonhuis worden 22 appartementen tussen de 30 en 40 m2 met een woon/slaapgedeelte en badkamer gerealiseerd. De kenmerkende sfeer van Villa Richmond blijft tijdens de renovatie behouden. De voor- en zijgevels inclusief kap zijn weer in oude stijl hersteld en de kleurstelling van de kozijnen is zorgvuldig afgestemd met de gemeente. Aan de achterzijde is een mooi stuk nieuwbouw herrezen. Op de begane grond van de nieuwbouw komt een open woonkeuken met prachtig uitzicht op de tuin en met een doorgang naar het terras. Op de overige verdiepingen zijn de verschillende appartementen gelegen, net als in de bestaande bouw aan de voorkant. Daarnaast wordt een mooie tuin gerealiseerd, met behoud van alle monumentale bomen.

Bewoning vanaf eind oktober

De eerste bewoners kunnen naar verwachting eind oktober hun intrek nemen. Willy Dekker, leidinggevende van dit nieuwe woonhuis, staat te popelen om aan de slag te gaan. “Het zorgteam is compleet en we kijken er enorm naar uit om bewoners een fijne tijd te bezorgen. Hoe mooi is het om de wensen en behoeften van bewoners écht leidend te laten zijn? Bij September kunnen we echt zonder haast zorgen”, aldus Willy.

Leefplezier

Alles draait bij September om leefplezier. De klok wordt losgelaten, medewerkers hebben ongehaaste aandacht voor bewoners en weten wat ze fijn vinden, wat hun hobby’s zijn en waar zij blij van worden. Door de kleinschaligheid houden bewoners zoveel mogelijk regie over hun leven. Bewoners en zorgmedewerkers doen veel dingen samen. Een kopje koffie drinken, een spelletje doen of samen koken. En ze gaan regelmatig samen op pad. De ene keer voor een bezoek aan de winkels in de buurt, dan weer voor een wandeling door het bos of een bezoek aan een museum. 

Geen gesloten deuren

Wonen bij September in Ede is een open woonhuis. Willy: “Bewoners zijn hier thuis en daar horen geen gesloten deuren bij. Als iemand zin heeft om even lekker naar buiten te gaan, dan kan dat gewoon. De ervaring leert dat er veel rust en veiligheid heerst, juist omdat we zoveel aandacht hebben voor bewoners. Hierdoor lopen bewoners minder snel weg.”


Rondleiding

Geïnteresseerden zijn vanaf begin oktober van harte welkom voor een rondleiding. Neem hiervoor contact op met Willy Dekker via 06 – 344 732 58 of willy.dekker@wonenbijseptember.nl. Er vindt ook nog een openingsborrel plaats, waarvoor iedereen in de omgeving een uitnodiging zal ontvangen. Lees meer informatie over Wonen bij September Ede.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...