Actueel

September Heerenveen: Aandacht voor bewoners én team

07
Okt
2022
Nieuws

September Heerenveen is sinds enkele weken open en de eerste bewoners zijn ingetrokken. Het team is gevormd, de bloemen staan op tafel en er heerst een gemoedelijke sfeer. Ook de 'officiële opening' is inmiddels achter de rug, de toespraken zijn gehouden, de lintjes zijn doorgeknipt. Hoe vergaat het ‘t team en de bewoners tot nu toe?

Openingsfeest

Vorige week was het zover. Eindelijk kon er echt geproost worden op September Heerenveen. De Kruiskerk stroomde langzaam vol met veel blije gezichten. Bewoners, familie, vrijwilligers en medewerkers, iedereen was van de partij. Locatiemanager Monique Hulzebosch trapte af met een mooi welkomstwoord. Ze bedankte iedereen voor hun inzet en noemde dat ze ontzettend blij is met haar team, met alle bewoners en hoe het er in het huis op dit moment aan toegaat.

Tijd om het glas te heffen en zelfs een voetje van de vloer te doen op de muziek van zangduo Astrid en Anneke. Van 'Het Dorp' tot 'Ik geef je een roosje' zorgden ervoor dat veel mensen uit volle borst meezongen. Er was ook een moment waarop het juist weer muisstil werd; Speciaal voor deze opening was de tekst van 'Mag ik dan bij jou' herschreven voor Wonen bij September. De mooie tekst die prachtig vertolkt werd, zorgde hier en daar voor een traantje. Op naar een mooie toekomst!

Burendag en barbecue

Half augustus was er voor buren en geïnteresseerden al de mogelijkheid om Wonen bij September Heereenveen in de volledig gerenoveerde Kruiskerk van binnen en buiten te bekijken. Er waren rondleidingen en iedereen kon het prachtige eindresultaat van de ingrijpende verbouwing bewonderen. Deze dag werd afgesloten met een barbecue voor alle nieuwe collega’s.

Locatiemanager Monique kreeg van een collega een tekstbord met een spreuk in het Fries: De mooie dingen in het leven zie je niet met je ogen, maar met je hart. “Deze tekst zegt eigenlijk alles: in dit huis willen we met ons hart zien en gezien worden” aldus een enthousiaste Monique.

De mooie dingen in het leven zie je niet met je ogen, maar met je hart

Zorgen en vertroetelen

Monique: “Ik ben ontzettend blij met alle nieuwe collega’s die ik de afgelopen tijd heb mogen verwelkomen. De teamspirit zit er nu al ontzettend goed in en het zorgen en vertroetelen zit ons in het bloed.” Lachend vervolgd ze: “De bouwvakkers die de afgelopen weken de puntjes op de i hebben gezet hier, konden maar moeilijk afscheid nemen van de aandacht, de kopjes koffie en de kommetjes soep.” Gelukkig kan het team gewoon verder gaan met zorgen en één-op-één-aandacht geven, want de komende weken verwelkomen ze steeds meer nieuwe bewoners.

Topteam!

Bij Wonen bij September staat het teamgevoel hoog in het vaandel. In een goed draaiend team moet je van elkaar op aan kunnen. Belangrijk dus om elkaar goed te leren kennen.  Na de barbecue stond een teamdag op het programma. Een gezellige maar intensieve dag die Monique zelf organiseerde. “We leerden elkaar aan de hand van vragenspellen in steeds wisselende teams nog beter kennen. Natuurlijk hebben we een groepsfoto gemaakt van ons topteam! We kunnen terug kijken op een intensieve maar zeer waardevolle dag met een lach en een traan.

Meneer aardbei

Monique vertelt opgetogen verder: “Toen er nog volop gerenoveerd werd hadden we een rondleiding en deed de lift het nog niet. Meneer kon helaas niet met de trap, dus zijn dochter bezichtigde het appartement boven en haar vader bleef achter in de huiskamer. Hij wilde geen koffie, maar wél een boterham met veel boter en aardbeien. Aardbeien hadden we toevallig en ook de boterham met boter werd tevoorschijn getoverd uit een broodtrommeltje van een collega. Met smaak kon hij dus genieten van zijn eerste maaltijd hier. Meneer die hier inmiddels woont, herinnert het zich nog goed en ik noem hem sindsdien ‘meneer aardbei’.”

Aandacht en nabijheid maken écht het verschil

Hoe bevalt het?

Het gaat goed met de eerste bewoners. Er is één-op-één-aandacht en iedereen voelt zich al thuis. Monique maakt een rondje langs de lunchtafel. Op haar vraag hoe het iedereen bevalt in de Kruiskerk wordt kort en krachtig geantwoord: “Prima.” “Heel goed!” “Hartstikke goed”. “Heel aangenaam!” “Prima, maar ik ga nu even platliggen.” Er heerst een gemoedelijke sfeer en dat is precies wat er nodig is om een fijn thuis te bieden. “Aandacht en nabijheid maken écht het verschil!”

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...