Actueel

Leefplezier is: samen naar de dierentuin en samen bloemstukjes maken

27
Jan
2023
Blog

Soms zijn het kleine momentjes van geluk en soms zijn ze groots en meeslepend. Maar leefplezier hebben we iedere dag! Geniet mee met de mooie verhalen die wij weer uit onze verzorgingshuizen kregen.

Bewoners Villa Richmond naar de Zoo

Een dagje naar de dierentuin. Daar ben je natuurlijk nooit te oud voor! Daarom stond bij September Ede Villa Richmond een bezoek aan één van de mooiste dierentuinen van ons land op de planning: Burgers' Zoo. Bepakt en bezakt (medewerkers Jolanda en Yvonne zorgden voor een lekker hapje en drankje) reden ze op een donderdag richting Arnhem. Eenmaal in het park gingen medewerkers en bewoners als ware ontdekkingsreizigers op avontuur door de meest uiteenlopende natuurgebieden ter wereld.

Het resultaat: stralende bewoners én medewerkers! Ans riep: "Het is net of we in de jungle zitten!" en Hanneke was niet bij de vissen weg te slaan. "Laat me maar de hele dag bij alle vissen zitten. Prachtig al die kleuren, je ziet steeds wat anders. Ik word hier helemaal rustig van." Piety maakte overal foto's van en moest erg lachen om haar beslagen bril in de warme kas. De thuisblijvers die niet mee wilden, baalden stiekem toch wel van al die enthousiaste verhalen van de anderen. Een onvergetelijke dag met een gouden randje.

  

Laat me maar de hele dag bij de vissen zitten. Prachtig al die kleuren, ik word hier helemaal rustig van!

Bloemstukjes maken in Best

September Best staat in het teken van 'creatief met bloemen'. De hele tafel ligt vol met mooie gekleurde bloemen en bladtakken van de plaatselijke bloemist. Bewoners gaan enthousiast aan de slag om de mooiste creaties te maken. Rozen, gerbera's, lisianthus. De keuze is reuze. Een bloem wordt ingestoken, maar toch weer weggehaald. "Die kleuren staan toch niet zo goed bij elkaar". Een mooi stukje maken is zo makkelijk nog niet, gezien de serieuze gezichten. Maar het resultaat mag er zijn. Trots poseren alle bewoners met hun zelfgemaakte bloemstukken! Sommige pronkstukken gingen mee naar het eigen appartement, van andere bloemstukjes mocht iedereen genieten in de gezamenlijke ruimtes.

  

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...