Actueel

Officieel startsein bouw woonhuis ouderen met dementie Emmeloord

28
Apr
2020
Nieuws

Op donderdag 23 april is de bouw van het September woonhuis voor ouderen met dementie in Emmeloord officieel van start gegaan. Aan de Meldestraat herrijst de komende periode een kleinschalig nieuwbouwhuis met 24 appartementen, waar ouderen met dementie naar verwachting eind dit jaar nog hun intrek kunnen nemen. Na de eerste bouwvoorbereidingen hebben de betrokken partijen Thuismakers, Junco en Van Wijnen gezamenlijk de bouwperiode ingeluid.

De Meldestraat, in het centrum van Emmeloord, is de perfecte locatie voor het eerste woonhuis van Wonen bij September in de Noordoostpolder. Het is een levendige woonomgeving met alle voorzieningen in de buurt. De toekomstige bewoners - ouderen met dementie – kunnen hier hun leven voortzetten zoals zij dat gewend zijn en genieten van hun oude dag.

Een thuisgevoel

September gelooft dat mensen met dementie zoals de ziekte van Alzheimer het prettigst wonen in een liefdevolle, geborgen en levendige omgeving. Een echt thuis waar aandacht voor en betrokkenheid bij bewoners en hun verwanten centraal staat. De appartementen bij September zijn voorzien van een woon-slaapgedeelte en een eigen badkamer. Er is een grote woonkeuken en er zijn gezellige woonkamers en grote eettafels. Er wordt met elkaar geleefd, gekookt, een spelletje gedaan of samen in de tuin gewerkt. De woonkamer heeft openslaande deuren naar tuin en terras, zodat de bewoners de vrijheid hebben om naar buiten te gaan.

Vertrouwd en veilig

Om de bewoners het vertrouwde en veilige gevoel van thuis te geven, kunnen zij hun appartement inrichten met hun eigen meubels. Uiteraard zijn de woonhuizen voorbereid op de oude dag. Maar wel zodanig dat de huiselijkheid niet verloren gaat door onnodige aanpassingen en hulpmiddelen.

Lees hier meer informatie over September Emmeloord.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...