Lees hier meer over ons beleid rondom het coronavirusLees meer

September Wageningen

  • Open
  • 18 appartementen
  • Niet direct beschikbaar, neem contact op

Vlakbij het oude centrum van Wageningen ligt het woonhuis van September Wageningen. Een bijzonder hofje met drie kleinschalige woonhuizen midden in een levendige woonwijk met een prachtige binnentuin. Een plek waar liefde, aandacht en betrokkenheid voor de bewoners centraal staat. De bewoners wonen en leven er als een grote familie samen.

Appartementen

September Wageningen bestaat in totaal uit 18 appartementen in drie kleine woonhuizen die met elkaar verbonden worden via een prachtige binnentuin. Ieder huisje bestaat uit zes studio’s met een gezellige, ruime gezamenlijke woonkamer en een open eetkeuken met openslaande deuren naar de tuin en het terras. De studio’s zijn ongeveer 25m2 groot, zijn voorzien van een eigen wastafel en kunnen geheel naar eigen smaak ingericht worden. De badkamer wordt gedeeld met twee medebewoners. Een bijzondere woonomgeving met een prachtige tuin, een veilig en geborgen thuis voor de bewoners.

De bewoners werken in de tuin, elke dag wordt er vers gekookt en regelmatig gaan bewoners en begeleiders samen op pad; de ene keer voor een bezoek aan het museum, dan weer een wandeling door de prachtige Wageningse parken en bossen. Familie, vrienden en kennissen zijn van harte welkom en komen regelmatig op bezoek. Ook bieden wij mogelijkheden voor logeren aan verwanten en partners.

Omgeving

September Wageningen ligt vlakbij het oude centrum van Wageningen met voorzieningen zoals een stadskern met winkels, restaurants, kappers, OV en huisarts. Elke woensdag en zaterdag is er markt waar we met bewoners samen met enige regelmaat boodschappen kopen. Wageningen kenmerkt zich door de prachtige natuur en de vele mooie bossen en parken waar we dan ook graag met de bewoners een wandeling maken.

Historie

Op het terrein waar het woonhuis van September Wageningen is gebouwd, voorheen De Melkweg, bevond zich vroeger het melk-uitgiftepunt van Coberco. Hier bracht men de melk en haalde men de melk ‘weg’. Het woordenboek zegt over De Melkweg: ‘een lichtende streep of gordel, uit sterren bestaande’. Een duidelijk herkenningspunt voor mensen die de oriëntatie in tijd en ruimte af en toe kwijt zijn.

Kosten & eigen bijdrage

Wonen bij September in een van de woonhuizen in Wageningen kan al met een AOW en klein aanvullend pensioen. De woonkosten bij September Wageningen worden vastgesteld door de woningstichting en liggen rond de 600 euro. Aan September betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Ook betaalt u een eigen bijdrage aan het CAK. De kosten voor de zorg worden vergoed vanuit de WLZ.

Wilt u meer weten over de kosten van wonen bij September, de opbouw hiervan of de regels rondom Wlz en Ciz-indicatie? Lees die hier of neem contact op de leidinggevende in Wageningen, Bea de Wilde.

Zoek op trefwoord...