September Wageningen

  • Open
  • 18 appartementen
  • Direct beschikbaar, neem contact op

Vlakbij het oude centrum van Wageningen ligt het woonhuis van September Wageningen. Een bijzonder hofje met drie kleinschalige woonhuizen midden in een levendige woonwijk met een prachtige binnentuin. Een plek waar liefde, aandacht en betrokkenheid voor de bewoners centraal staat. De bewoners wonen en leven er als een grote familie samen. 

Een thuisgevoel

Mensen die bij September wonen, zijn thuis. Zij kunnen het leven dat ze gewend zijn, zo lang mogelijk voortzetten en bepalen zelf hoe hun dag eruitziet en met wie en waar ze de dag doorbrengen. Buiten een wandeling maken, de krant lezen, meehelpen met de was opvouwen of een spelletje doen? We hebben voldoende betrokken zorgprofessionals die dag en nacht klaarstaan om iedereen een fijne dag te bezorgen. De bewoners werken in de tuin, elke dag wordt er vers gekookt en regelmatig gaan bewoners en begeleiders samen op pad; de ene keer voor een bezoek aan het museum, dan weer een wandeling door de prachtige Wageningse parken en bossen. 

Sfeer proeven?

Komt u kennismaken? Bel of mail naar locatiemanager Arry Mauritz via 06 - 403 882 84 of arry.mauritz@wonenbijseptember.nl om een afspraak te maken. Wilt u liever teruggebeld worden, laat uw gegevens dan hier achter.

Leefplezier

Alles draait bij September om leefplezier! Onze medewerkers hebben ongehaaste aandacht voor bewoners en weten wat ze fijn vinden, wat hun hobby’s zijn en waar zij blij van worden. Dat maakt het leven bij September plezierig. Natuurlijk zijn familie, vrienden en bekenden altijd van harte welkom voor een kopje koffie of om te blijven mee-eten. Een klein huisdier mee? Dat is bespreekbaar en afhankelijk van het aantal huisdieren al aanwezig in het woonhuis. 

Het woonhuis en de appartementen

September Wageningen bestaat in totaal uit 18 appartementen in drie kleine woonhuizen die met elkaar verbonden worden via een prachtige binnentuin. Ieder huisje bestaat uit zes studio’s met een gezellige, ruime gezamenlijke woonkamer en een open eetkeuken met openslaande deuren naar de tuin en het terras. De studio’s zijn ongeveer 25m2 groot, zijn voorzien van een eigen wastafel en kunnen geheel naar eigen smaak ingericht worden. De badkamer wordt gedeeld met twee medebewoners. Een bijzondere woonomgeving met een prachtige tuin, een veilig en geborgen thuis voor de bewoners. De September-huizen zijn open woonhuizen. Dat betekent dat bewoners zich vrij kunnen bewegen en zelf naar buiten kunnen om bijvoorbeeld een wandeling te maken. 

Indicatie

Wonen bij September kan met een CIZ-indicatie 4 of 5

Kosten

Wonen bij September in Wageningen kan al vanaf 1800 euro per maand, de meest voorkomende prijs is ook 1800 euro. De huur, servicekosten, eten en drinken, wassen en strijken en andere huishoudelijke werkzaamheden zijn in de maandelijkse woonkosten opgenomen. De woonkosten variëren per type, grootte en de ligging van het appartement. Lees hier meer over kosten en ondersteuning.

Meer informatie of een rondleiding?

Wilt u meer weten over Wonen bij September in Wageningen? Neem dan contact op met Arry Mauritz via 06 - 403 882 84 of arry.mauritz@wonenbijseptember.nl 

Historie

Op het terrein waar het woonhuis van September Wageningen is gebouwd, voorheen De Melkweg, bevond zich vroeger het melk-uitgiftepunt van Coberco. Hier bracht men de melk en haalde men de melk ‘weg’. Het woordenboek zegt over De Melkweg: ‘een lichtende streep of gordel, uit sterren bestaande’. Een duidelijk herkenningspunt voor mensen die de oriëntatie in tijd en ruimte af en toe kwijt zijn.

Zoek op trefwoord...