September Wageningen

  • Open
  • 18 appartementen

Vlakbij het oude centrum van Wageningen ligt het woonhuis van September Wageningen. Een bijzonder hofje met drie kleinschalige woonhuizen midden in een levendige woonwijk met een prachtige binnentuin. Een plek waar liefde, aandacht en betrokkenheid voor de bewoners centraal staat. De bewoners wonen en leven er als een grote familie samen. Familie, vrienden en kennissen zijn van harte welkom en komen regelmatig op bezoek. Ook bieden wij logeermogelijkheden voor verwanten en partners.

Een thuisgevoel

Mensen die bij September wonen, zijn thuis. Zij kunnen het leven dat ze gewend zijn, zo lang mogelijk voortzetten en bepalen zelf hoe hun dag eruitziet en met wie en waar ze de dag doorbrengen. Buiten een wandeling maken, de krant lezen, meehelpen met de was opvouwen of een spelletje doen? We hebben voldoende betrokken zorgprofessionals die dag en nacht klaarstaan om iedereen een fijne dag te bezorgen. De bewoners werken in de tuin, elke dag wordt er vers gekookt en regelmatig gaan bewoners en begeleiders samen op pad; de ene keer voor een bezoek aan het museum, dan weer een wandeling door de prachtige Wageningse parken en bossen. 

Leefplezier

Alles draait bij September om leefplezier! Onze medewerkers hebben ongehaaste aandacht voor bewoners en weten wat ze fijn vinden, wat hun hobby’s zijn en waar zij blij van worden. Dat maakt het leven bij September plezierig. Natuurlijk zijn familie, vrienden en bekenden altijd van harte welkom voor een kopje koffie. Een klein huisdier mee? Dat is bespreekbaar en afhankelijk van het aantal huisdieren al aanwezig in het woonhuis. 

Het woonhuis en de appartementen

September Wageningen bestaat in totaal uit 18 appartementen in drie kleine woonhuizen die met elkaar verbonden worden via een prachtige binnentuin. Ieder huisje bestaat uit zes studio’s met een gezellige, ruime gezamenlijke woonkamer en een open eetkeuken met openslaande deuren naar de tuin en het terras. De studio’s zijn ongeveer 25m2 groot, zijn voorzien van een eigen wastafel en kunnen geheel naar eigen smaak ingericht worden. De badkamer wordt gedeeld met twee medebewoners. Een bijzondere woonomgeving met een prachtige tuin, een veilig en geborgen thuis voor de bewoners. De September-huizen zijn open woonhuizen. Dat betekent dat bewoners zich vrij kunnen bewegen en zelf naar buiten kunnen om bijvoorbeeld een wandeling te maken. 

Indicatie

Wonen bij September kan met een CIZ-indicatie 4 of 5

Kosten en eigen bijdrage

Goede zorg hoeft niet duur te zijn. Wonen bij September is al mogelijk voor een brede groep mensen. Lees hier meer over kosten en ondersteuning.

Omgeving

September Wageningen ligt vlakbij het oude centrum van Wageningen met voorzieningen zoals een stadskern met winkels, restaurants, kappers, OV en huisarts. Elke woensdag en zaterdag is er markt waar we met bewoners samen met enige regelmaat boodschappen kopen. Wageningen kenmerkt zich door de prachtige natuur en de vele mooie bossen en parken waar we dan ook graag met de bewoners een wandeling maken.

Meer informatie

Wilt u meer weten over Wonen bij September in Wageningen? Neem dan contact op met Bea de Wilde, leidinggevende in Wageningen, via 06 - 465 294 47 of bea.dewilde@wonenbijseptember.nl.

Historie

Op het terrein waar het woonhuis van September Wageningen is gebouwd, voorheen De Melkweg, bevond zich vroeger het melk-uitgiftepunt van Coberco. Hier bracht men de melk en haalde men de melk ‘weg’. Het woordenboek zegt over De Melkweg: ‘een lichtende streep of gordel, uit sterren bestaande’. Een duidelijk herkenningspunt voor mensen die de oriëntatie in tijd en ruimte af en toe kwijt zijn.

Zoek op trefwoord...