Actueel

5 genietmomenten uit onze woonhuizen: de bruid verrassen, Thais eten en meer

19
Jan
2023
Nieuws

We zijn het nieuwe jaar goed gestart. Vanuit vele huizen kregen we weer verhalen toegestuurd die het delen waard zijn. Lees hieronder 5 mooie momenten uit onze woonhuizen waar het Leefplezier vanaf straalt!

1. Samen een Leefplezierbord maken

Bewoners écht leren kennen vinden we belangrijk bij September. Alleen dán kun je een fijne band opbouwen. Zo maken we bijvoorbeeld met elke bewoner een ‘leefplezier moodboard’. We verzamelen herinneringen en hebben leuke gesprekjes over wat iemand leuk vindt of juist helemaal niet.

Tijdschriften en fotoalbums worden doorgebladerd en zo komen we tot een mooie verzameling foto’s, knipsels, weetjes, tekeningen en tekstjes. Een heel persoonlijk inkijkje in iemands leven en een fijn middel om een leuk gesprekje aan te knopen en aan te sluiten bij de belevingswereld van de bewoner. Er wordt wat afgeplakt en geknipt én gekletst, want de verhalen komen los als er zo’n board wordt gemaakt. Op en top leefplezier!

Mevrouw de Groot, bewoner van September Apeldoorn Kelvinstraat maakte er onlangs eentje. Ze heeft het samen met een medewerker met ongelofelijk veel plezier in elkaar gezet en het is áf! Een prachtig kleurig geheel vol herkenbare weetjes. Zo zien we dat mevrouw de Groot vroeger heel handig was met de naaimachine, dat ze zelfs nog in een kledingzaak heeft gewerkt en dat ze houdt van boeken over de natuur. En de zorgmedewerkers weten haar goed te vinden als er alledaagse huishoudelijke klusjes gedaan moeten worden. Aardappels schillen, afwassen en opruimen: ze is voor alles in. Maar achteraf dan wel graag een kopje koffie. Mét melk.

2. Naar de kinderopvang

Een aantal bewoners van September Nijverdal ging op bezoek bij de kinderopvang in Nijverdal. Wat ontzettend leuk om de verhalen van groot en klein te horen. Samen iets moois maken en genieten van elkaars gezelschap. Of je nu 80plus bent of nog niet eens naar de basisschool gaat; vrienden om je heen hebben zorgt voor saamhorigheid en een geluksgevoel.

 

3. Uiteten bij de Thai

Pad Thai, Tom Yam, Khao Soi… Moeilijke namen, maar deze Thaise gerechten hebben in ieder geval één ding gemeen: handig om een glaasje water bij de hand te hebben. Ze zijn namelijk lekker pittig. Laat bewoonster Silvia van September Kelvinstraat daar nou dól op zijn!

Samen met medewerker Renate werd er een plannetje gemaakt om bij een Thais restaurant te gaan eten. Het aftellen begon en elke keer als ze elkaar zagen stelde Silvia dezelfde vraag: “Is vandaag de dag dat we uiteten gaan?” Wat een voorpret! Ze hebben heerlijk gegeten, rode curry met garnalen en rijst. Maar dit ging over veel meer dan lekker eten. Er kwamen veel verhalen van vroeger boven. En natuurlijk een fotomomentje met Bhudda.

  

4. Een stralende oma op de bruiloft van haar kleindochter 

Dit genietmoment is al even geleden, maar zó het vertellen waard! In augustus 2022 trouwde de kleindochter van mevrouw Zimmerman. Gerdie Derksen, medewerker bij September Zevenaar vertelt: “Ik denk dat we een bewoner en haar familie een erg mooie geluksmoment hebben kunnen bezorgen.”

Samen met de dochter van mevrouw Zimmerman maakten ze namelijk het plan om het bruidspaar en de rest van de familie te verrassen. Gerda: “Niemand behalve dochter en schoonzoon waren ervan op de hoogte dat wij met oma van bijna 98 naar de trouwerij zouden gaan.” Een rolstoelbusje werd geregeld, op naar Nieuwegein en klaar om haar kleindochter te verrassen op haar trouwdag! De verassing was bij iedereen erg groot, niet alleen de bruid straalde die dag.

  

5. Sightseeing in Apeldoorn

Wat doe je als je zomaar een rolstoelbusje mee kunt krijgen? Dan neem je die mee naar je werk en ga je gezellig met een collega en wat bewoners op pad! Een medewerker van September Apeldoorn Kelvinstraat verraste twee bewoners met een middagje touren door Apeldoorn en omgeving. Met een heerlijk broodje in de hand, lekker genieten van het uitzicht dat voorbij trekt. Hoe relaxt! Het viertal kwam met een brede lach op het gezicht weer thuis. Leef- en werkplezier!

  

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...