September Apeldoorn

Wonen bij September in Apeldoorn is mogelijk op twee plekken: in de wijk Kerschoten aan de Kelvinstraat en aan de Loolaan. Bij September wonen ouderen met dementie, zoals de ziekte van Alzheimer, die niet meer in staat zijn zelfstandig te wonen. Mensen die het fijn vinden om dingen samen te doen, opleven door gezelligheid om zich heen en waarvoor zelfredzaamheid en het dagelijks leven belangrijk is. 

Twee huizen: Kelvinstraat en Loolaan

In de levendige wijk Kerschoten aan de Kelvinstraat staat een van de twee woonhuizen van September in Apeldoorn. Het woonhuis heeft 24 appartementen en staat midden in een woonomgeving, vol reuring en dichtbij winkels. Het is voor ouderen met dementie een plek waar liefde, aandacht en betrokkenheid centraal staat. De bewoners kunnen hier heerlijk leven: ze kunnen werken in de tuin, elke dag wordt er vers gekookt en boodschappen kunnen gedaan worden in het winkelcentrum om de hoek. Lees meer

Aan de prachtige Loolaan in de wijk De Parken is een woonhuis van September gehuisvest in een bijzonder en markant gebouw. Het huis ligt in een prachtige bosrijke omgeving vlakbij de stadskern van Apeldoorn en op steenworp afstand van Paleis Het Loo en de Paleistuinen. Een plek waar liefde, aandacht en betrokkenheid voor de bewoners centraal staat en waar de bewoners genieten van de tuin, de stad om de hoek en de parken en bossen die vlakbij zijn. Het woonhuis bestaat uit zeventien ruime appartementen variërend van 30-50m2 met een woon- slaapkamer en een eigen badkamer. Lees meer

 

Toegankelijk en betaalbaar

Het wonen bij September is bereikbaar voor een brede groep mensen. Dankzij de lage eigen bijdrage zijn de totale kosten vergelijkbaar met het verblijf in een regulier verpleeghuis. In tegenstelling tot andere particuliere initiatieven in de ouderenzorg is het wonen bij September bereikbaar voor nagenoeg iedereen.

Zelfredzaamheid voorop

Bij het leveren van zorg aan mensen met dementie, gaan wij ervan uit dat de bewoners, en ook de verwanten, het belangrijk vinden dat de eigenwaarde en de zelfredzaamheid zoveel mogelijk wordt gestimuleerd. Bij September wonen vooral mensen die gezelligheid zoeken, die graag hun leven blijven voortzetten zoals zij dat gewend zijn. Met hulp, om dat mogelijk te maken.

Wonen bij September kan met een zorgprofiel VV 04 of VV 05. Een zorgprofiel ontvangt u bij het indicatiebesluit van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Zoek op trefwoord...