Lees hier meer over ons beleid rondom het coronavirusLees meer

September Apeldoorn

Wonen bij September in Apeldoorn is mogelijk op twee plekken: aan de Loolaan en in de wijk Kerschoten aan de Kelvinstraat (open begin 2020). Bij September wonen ouderen met dementie, zoals de ziekte van Alzheimer, die niet meer in staat zijn zelfstandig te wonen. Mensen die het fijn vinden om dingen samen te doen, opleven door gezelligheid om zich heen en waarvoor zelfredzaamheid en het dagelijks leven belangrijk is. 

Twee huizen: Loolaan en Kelvinstraat

Aan de prachtige Loolaan in de wijk De Parken is een woonhuis van September gehuisvest in een bijzonder en markant gebouw. Het huis ligt in een prachtige bosrijke omgeving vlakbij de stadskern van Apeldoorn en op steenworp afstand van Paleis Het Loo en de Paleistuinen. Een plek waar liefde, aandacht en betrokkenheid voor de bewoners centraal staat en waar de bewoners genieten van de tuin, de stad om de hoek en de parken en bossen die vlakbij zijn. Het woonhuis bestaat uit zeventien ruime appartementen variërend van 30-50m2 met een woon- slaapkamer en een eigen badkamer. Lees meer

In de wijk Kerschoten aan de Kelvinstraat komt het tweede woonhuis van September in Apeldoorn. Aan de Kelvinstraat komen 24 appartementen. Midden in een levendige woonomgeving, vol reuring en dichtbij winkels realiseren we een woonhuis voor ouderen met dementie. Een plek waar liefde, aandacht en betrokkenheid voor de bewoners centraal staat. De bewoners kunnen hier heerlijk leven: ze kunnen werken in de tuin, elke dag wordt er vers gekookt en boodschappen kunnen gedaan worden in het winkelcentrum om de hoek. Lees meer

Toegankelijk en betaalbaar

Het wonen bij September is bereikbaar voor een brede groep mensen. Dankzij de lage eigen bijdrage zijn de totale kosten vergelijkbaar met het verblijf in een regulier verpleeghuis. In tegenstelling tot andere particuliere initiatieven in de ouderenzorg is het wonen bij September bereikbaar voor nagenoeg iedereen.

Zelfredzaamheid voorop

Bij het leveren van zorg aan mensen met dementie, gaan wij ervan uit dat de bewoners, en ook de verwanten, het belangrijk vinden dat de eigenwaarde en de zelfredzaamheid zoveel mogelijk wordt gestimuleerd. Bij September wonen vooral mensen die gezelligheid zoeken, die graag hun leven blijven voortzetten zoals zij dat gewend zijn. Met hulp, om dat mogelijk te maken.

Wonen bij September kan met een zorgprofiel VV 04 of VV 05. Een zorgprofiel ontvangt u bij het indicatiebesluit van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Zoek op trefwoord...