Actueel

De genietmomentjes uit onze woonhuizen: Floriade, Prinsjesdag en goede doelen actie

26
Sep
2022
Nieuws

In onze woonhuizen worden zoveel mogelijk genietmomentjes gecreëerd. Dat kan ook niet anders bij een organisatie waar leefplezier en individuele aandacht altijd voorop staan! Ons credo: niets moet, alles mag. Een greep uit de mooie momenten van afgelopen week uit onze woonhuizen: een bezoek aan de Floriade, het vieren van Prinsjesdag én een goeden doelen actie.

Naar de Floriade ter ere van Wereld Alzheimerdag

Een aantal bewoners van September Emmeloord mocht naar de Floriade Expo in Almere op Wereld Alzheimer Dag. In de regio Flevoland zijn ruim 950 mensen met dementie en mantelzorgers door de lokale afdeling getrakteerd op een verzorgde dag naar dit fleurige park. De dag begon zonnig. Na ontvangst met koffie en gebak hebben de bewoners hun ogen uitgekeken naar alle kleurige mooie bloemen van over de hele wereld. Natuurlijk kon een foto met de vrolijke bloemen niet ontbreken! 

September Emmeloord Floriade Wereld Alzheimer Dag 

Prinsjesdag en hoedjesparade bij Wonen bij September Witmarsum

Prinsjesdag is dit jaar niet ongemerkt voorbij gegaan in September Witmarsum. De bewoners hielden daar hun eigen hoedjesparade. Alle medewerkers van Witmarsum hadden hoedjes verzameld, die werden uitgestald in een heuse hoedenkraam. Daarna konden bewoners naar hartenlust shoppen en hun favoriete hoed uitkiezen. Wat een blije en trotse gezichten! Waar de ene bewoner voor een degelijk donkerblauw hoedje ging, pakte een ander juist een hele uitbundige felgekleurde hoed. Vervolgens werd er vrolijk gezongen met muziektherapeut Maaike. Met een lekker hapje en een borreltje konden de liefhebbers Prinsjesdag volgen op de tv.

Waar komt de hoedjesparade eigenlijk vandaan? Die traditie begon bij Erica Terpstra, in 1977. Zij was voor het eerst gekozen als Kamerlid en mocht dus ook voor het eerst Prinsjesdag bijwonen. Ze besloot een hoed te dragen, omdat dat in Leiden (waar ze vandaan komt) normaal is bij feestelijke of plechtige evenementen. Slechts drie vrouwen droegen een hoed, waaronder Terpstra en de koningin. Toen iemand de oud-zwemster vroeg waarom ze een hoed droeg, zei ze: “Als je tijdens Prinsjesdag geen hoed draagt, wanneer dan wel?” Een traditie was geboren.

 

Goede doelen actie voor de Waterengel rondvaartboten in Best

In Best hebben de bewoners hun creatieve geest de vrije hand gegeven en heerlijk geknutseld en gefröbeld. Alle zelfgemaakte spullen werden uitgestald in kraampjes in de tuin. Een hapje en drankje erbij en de markt kon geopend worden. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind en bleef het droog. Het was een komen en gaan van bezoekers, vooral buurtbewoners en familieleden van bewoners en medewerkers.

Veel gezelligheid dus en aan het einde van de dag werd het opgehaalde geld bij elkaar gelegd en met ingehouden spanning geteld. Tot ieders vreugde is er maar liefst € 1569,25 opgehaald voor een prachtig doel! De renovatie van rondvaartboot De Waterengel die ingezet zal worden voor gratis tochten voor mensen met dementie of met een meervoudige beperking. De boot wordt rolstoeltoegankelijk, prikkelarm, kleinschalig en dementievriendelijk. Daar gaan ook de bewoners van September Best in de toekomst nog veel plezier aan beleven!

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...