Actueel

De genietmomentjes uit onze woonhuizen: Feest in Villa Richmond, Ave Maria en Elvis

08
Nov
2022
Nieuws

Elke dag zijn er mooie momenten in de huizen van September. Mooie verhalen die het delen waard zijn: van het feest dat gevierd werd bij Villa Richmond tot de film Elvis. Stuk voor stuk kleine én grote momenten waarin het leefplezier centraal staat. Lees hieronder een greep uit de verhalen van de afgelopen weken uit onze verzorgingshuizen door heel Nederland.

Feest éénjarig bestaan Villa Richmond

Het is alweer een jaar geleden dat Wonen bij September Ede ‘Villa Richmond’ haar deuren opende. Dit moment is uiteraard groots gevierd. Teamleden en bewoners hebben de hele feestweek hard gewerkt om vrijdag 28 oktober tot een onvergetelijke feestdag te maken.

Het draaiboek voor de feestdag werd gemaakt, er zijn persoonlijke kaartjes voor de bewoners gemaakt en andere collega’s hebben avonden met de bewoners geknutseld om mooie versieringen te maken zoals lampionnen en versierde flessen. Ook zijn er slingers gehaakt, werden er plantjes gepoot en koekjes gebakken; alles werd uit de kast gehaald om goed uit te pakken op vrijdag 28 oktober.

Een heerlijk ontbijt met daarna koffie en gebak was het startsein voor de feestdag. Vervolgens was er een speurtocht met elkaar door het “zwarte laantje”, beroemd bij alle bewoners.De eerste steen van het huis werd onthuld door Riet, zelf bewoner van Villa Richmond. Ze sprak heel stoer een woordje aan alle medebewoners. Riet was er namelijk achter gekomen dat die eerste steen in bewaring lag in het depot van Vereniging Oud Ede. Omdat het om een museumstuk gaat, is hij nu in bruikleen van het huis. We gaan er heel goed voor zorgen en zijn er erg blij mee.

Toen was de beurt aan locatiemanager Willy Dekker. Ook wel gekscherend en liefkozend “chef de Villa” genoemd door haar collega’s. Natuurlijk had het team een paar verrassingen voor haar. “Zo’n geweldig lieve leidinggevende, die moet gewoon in het zonnetje gezet worden” aldus een collega. Op zo’n feestdag hoort patat erbij. En daarna even een lekker dutje. ’s Middags was het tijd voor muziek. Er werd meegezongen en gedanst. Als afsluiter stond sjoelen op het programma. En natuurlijk nagenieten van de dag. Iedereen ging moe maar voldaan naar bed, onze bewoners hebben genoten en het hele team ook!

  

Ave Maria

Mensen met dementie kunnen soms angsten ervaren. Muziek kan ervoor zorgen dat deze onrust weggenomen wordt en dat de rust terugkeert. In September Wageningen komt de muziekogoog regelmatig langs. Laatst was er een erg mooi moment. De muziekogoog had niet eerder contact met deze bewoonster gehad, maar toen het Ave Maria werd gezongen was er ineens een reactie bij mevrouw te zien. Een onbeschrijfelijke en ontroerende reactie. Mevrouw moest huilen bij de mooie tonen en ook andere bewoners en de muziekagoog hielden het niet droog. Een bijzonder en emotioneel moment.   

Creatief met kalebassen

De herfst vraag om gezelligheid. Hoogste tijd om wat mooie versieringen te maken. In September Emmeloord lijkt het zo af en toe wel een Kunstacademie. Er wonen zoveel creatievelingen! Locatiemanager Marijke Hoekstra vertelt enthousiast dat er dit keer kalebassen zijn omgetoverd tot mooie bloemstukjes. Ook werden er mooie versieringen met eikels en watten gemaakt. Wat een beauty’s! “Er kwamen mooie herinneringen aan Kerst en het huis versieren naar boven bij alle bewoners.”

  

Lonesome tonight

Nog meer muziek! Cindy Messing, medewerker bij Wonen bij September Zevenaar vertelt dat een bewoner erg enthousiast was na het zien van een trailer over de film Elvis. Een collega zet muziek van van Elvis aan en mevrouw Maurits zingt uit volle borst mee. Wat als we haar zouden vragen om naar de film te gaan die op dat moment in de bios draait! Mevrouw glundert en zegt volmondig JA!

Onlangs was het zover: samen naar de film. Met popcorn in de pauze en meezingen met élk liedje. Van begin tot eind ( en dat was toch bijna 3 uur lang) was mevrouw geboeid door de film. En daarna door naar de Mac Donalds voor een hamburger met patat. "Wat was dát genieten" zegt Cindy. “Voor mevrouw Maurits maar ook zeker voor mij!”

 

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...