Actueel

Feestelijke Koningsdag in de woonhuizen

28
Apr
2022
Nieuws

Stilstaan bij feestdagen, dat vinden we bij September heel belangrijk. Want ook dat hoort bij het thuisgevoel, feestdagen vieren zoals je dat vanuit vroeger bent gewend. Dus ook op Koningsdag. Na twee jaar vieren we deze feestelijke dag weer zoals we dat zijn gewend: met gezelligheid en zonder afstand. Een rommelmarkt, Koningspelen of een orkest...in ieder woonhuis wordt op Koningsdag van alles georganiseerd om de bewoners een feestelijke dag te bezorgen. 

Rommelmarkt bij September Ede

Voor de bewoners van September Ede is het de eerste keer dat er samen Koningsdag wordt gevierd, het woonhuis is open sinds oktober afgelopen jaar. Samen met bewoners hijsen we de splikslinternieuwe vlag voor een goede start van de dag. Buiten bij het woonhuis, voormalig Villa Richmond, is er een rommelmarkt voor alle buurtbewoners. Wekenlang zijn een aantal medewerkers bezig geweest om dit op te zetten. De bewoners vinden het geweldig: 'Wat leuk, ik ben nog nooit op een rommelmarkt geweest.'

Sommige bewoners helpen graag mee achter een kraampje, ze genieten ervan om de tweedehandsspullen aan te prijzen. Het is zelfs zo gezellig en fijn in het zonnetje dat bewoners tussen de middag zelfs niet zijn gaan rusten.

Koningsspelen in Twello en Emmeloord

Bij de bewoners van September Emmeloord zit de sfeer er goed in. Familie komt langs om samen met hun verwant de Koningspelen te spelen. Mevrouw Mevr. Maurits als winnaar. Zij behaalde de meeste punten met de spelletjes. Ook in Twello wordt er door bewoners fanatiek meegedaan aan de Koningspelen: blikgooien, ringwerpen en koekhappen...en dat allemaal in het heerlijke middagzonnetje. In de ochtend hebben de bewoners van September Twello een bezoek gebracht aan het dorp voor een 'aubade' aan de Koning en iedereen zingt voluit mee met het Wilhelmus.

Een jarige bewoner bij September Bodegraven

Bij September Bodegraven vieren we niet alleen de verjaardag van Koning Willem-Alexander, maar ook die van Dhr. Van Donk. Maar liefst 97 jaar jong is hij geworden. Zijn verjaardag is al eerder met familie gevierd, maar vandaag proosten we er nog eens op met een oranje tompouce en oranje bittertje. Van harte gefeliciteerd met deze prachtige leeftijd!

Muzikaal spektakel in Stoutenburg

Ook in de andere woonhuizen is het een fijne dag. Zo staat er bij September Stoutenburg 's ochtends een groot orkest in de tuin om deze mooie dag feestelijk in te zingen. De sfeer zit er gelijk goed in voor de rest van de dag. Bij September Nijverdal heeft het hele team zich in oranje tenue gehesen en het woonhuis versierd. Samen hijsen we de vlag, genieten we van een oranje ontbijt en volgen we Koningsdag op tv. Met een oranje tompouce erbij is de dag compleet! 

Meer zien uit onze woonhuizen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

 

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...