Actueel

Genietmomentjes: Van Valentijn tot Carnaval

20
Feb
2023
Nieuws

Elke dag zijn er mooie momenten in de huizen van September. Valentijn, Carnaval, maar ook 'gewoon' genieten van koffie met gebak en bloemschikken. Hieronder weer een boel genietmomentjes op een rij. De tweede maand van 2023 zit er alweer bijna op.

Valentijnsdag

In September Stompetoren werden in aanloop naar Valentijnsdag prachtige kaarten gemaakt door de bewoners. Mooie foto’s met mooie persoonlijke tekstjes maakten de kaarten heel persoonlijk. Zo werden dierbaren op de dag van de liefde verrast met mooie Valentijnspost. Ook werden er hartjeswafels en hartjes cupcakes gebakken. Genieten bij de koffie! Ook in September Ede, Villa Richmond werd de Dag van de liefde uitbundig gevierd. Het huis werd versierd in Valentijnsstijl. Er werd Chinees eten bezorgd en een Valentijnsbingo als afsluiter!
Alle mannen van September Best hebben hun liefde een mooie rode roos gegeven. Hoe Valentijns wil je het hebben? Natuurlijk werd er ook een lekker gebakje gegeten bij de koffie.

   

Leefplezier op het kasteel

In Hoevelaken en omgeving wordt elk jaar in januari een zogenaamde ‘slipjacht’ georganiseerd. Vele paarden rijden achter een groep jachthonden aan. Ze passeerden kasteel Stoutenburg, door de weilanden heen. Dat zorgde voor een prachtig uitzicht voor de bewoners van September Stoutenburg. Zij genoten van deze zonnige zaterdagmiddag, met als afsluiting een lunch bij de buren op de boerderij. Een ander leuk uitje was het bezoek aan de beeldentuin in Garderen. Acht bewoners, vrijwilligers en medewerkers genoten van alle mooie beelden. Na afloop werden er poffertjes gegeten. Ook werd er onlangs een koffieconcert door familie aangeboden. Er werd gezongen en gedanst in kasteel Stoutenburg.

 

Zo trots op het team! Met elkaar maken we er altijd weer wat gezelligs van!

Bloemschikken is op het kasteel een vaste activiteit. Een bewoonster doet dit graag maar liever niet in een grote groep. Dan regelen we toch een één-op-één middagje samen bloemschikken. En wat is er nou gezelliger dan een bezoekje aan de lokale bakker, met een kopje koffie en kakelvers gebakje! Leefplezier in grote en kleine momenten.

 

Alaaf!

Ook boven de rivieren kan er Carnaval gevierd worden! Tijdens de vrijdagmiddagborrel kwam hoog bezoek voor de bewoners van September Stompetoren. Prins Carnaval met zijn Miss en een deel van zijn raadsleden van Carnavalsvereniging De Stompestampers kwamen proosten. Er werd veel over carnaval gesproken en ook werd spontaan de polonaise gelopen. Daarna volgden nog wat bezoekjes in appartementen van bewoners.

 

 

Tijd voor een feestje

Het is alweer twee jaar geleden dat September Best haar deuren opende: dat moet gevierd worden!   Locatiemanager Karin: ''We hebben met alle bewoners koffie gedronken met een lekker gebakje erbij. Bewoners hadden de grootste lol om de feestmutsen en toeters. Iedereen toeterde er flink op los. Deze feestdag had ook nog een Brabants tintje, want er ging een polonaise door het hele huis: ''De polonaise liepen we op ons eigen huislied 'Ons moeder zee nog doe dat nou niet', iedereen genoot van dit moment. We hebben de dag met elkaar afgesloten met een lekker hapje en drankje.''

  

 

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Wassen, knippen, föhnen. Vanaf nu kunnen bewoners van September Nijverdal terecht in de splinternieuwe kapsalon en beautysalon. De nieuwe ruimte werd onlangs feestelijk geopend met het doorknippen van een lintje. Er was veel belangstelling van bewoners, verwanten en collega’s. Kapster Judith kan hier prettig werken en iedereen verwennen met een fijne behandeling.

  

Voorjaar!

Bloembollen; er is niets waar je Niek blijer mee maakt! Zijn hele werkende leven is hij bloembollenkeurder geweest. Dit werk zet hij 'gewoon' voort bij Wonen bij September in Emmeloord. Alsof hij nooit anders heeft gedaan checkt Niek de tulpenbollen en maakt hij er samen met zijn medebewoners gezellige voorjaarsstukjes van voor in huis. Ook dat is Leefplezier! Doen waar je goed in bent en waar je blij van wordt.

 

Weer even voor de klas

In haar werkzame leven stond mevrouw Visser voor de klas. Onlangs stond zij in het zonnetje als bewoner van de week van September Bodegraven. Mevrouw Visser mocht iets kiezen waar ze blij van werd. Wat zou ze graag nog eens willen doen? Ze koos ervoor om weer even terug te zijn in haar oude vak; richting basisschool om daar nog eens voor te lezen voor de klas.

 

Ja, wij willen!

Een enthousiaste groep medewerkers bij September Zevenaar hebben voor een geweldige bruidsshow gezorgd. De jurken werden uit de kast gehaald, haar en make-up werden gedaan en daarna hup, de catwalk op! Tijdens de show werden de vooraf opgeschreven verhalen over hun trouwdag voorgelezen. Ook een bewoonster trok een mooie jurk aan en ook zij ging de catwalk op! Er was een sterrenrol weggelegd voor stagaire Guus. Hij mocht iedereen weggeven en had een mooi pak aangetrokken voor de gelegenheid. Samen met zijn moeder maakte hij corsages die het extra feestelijk maakten. Alle bruiden kregen een prachtig exemplaar opgespeld. Wat een mooi voorbeeld van leef- en werkplezier!

 

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...