Actueel

7 mooie momenten van leefplezier

11
Jan
2023
Blog

In 2022 hebben we zoveel leuke, mooie, fijne, grote en kleine momenten gehad die zorgden voor die glimlach en wat extra leefplezier. We zetten hieronder 7 mooie leefpleziermomenten op een rij. We hadden er met gemak 77 of 777 kunnen noemen. En voor 2023 wensen we er natuurlijk nog eens duizend-en-één mooie momenten bij!

Mooie momenten in willekeurige volgorde dus. Want voor de een is nummer 7 de mooiste, voor de ander is dat nummer 3. En dat is nu precíes waar het om gaat bij leefplezier en onze zoektocht naar wat voor iemand op nummer 1 staat!

1. Samen langs de McDrive

Een verzorgende en een bewoonster van September Twello trokken er samen op uit. ''Weet je waar ik wel weer eens zin in zou hebben? Heerlijk even wat eten bij de McDonald's'', zegt mevrouw. "Nou, dan gaan we dat toch een keertje doen! In de auto naar de McDrive en gezellig samen frietjes eten. Echt genieten om er zo met zijn tweeën spontaan op uit te kunnen gaan. Met een blije bewoner als resultaat, dus missie geslaagd!", aldus een blije verzorgende.

Wat zorgt ervoor dat iemand zich goed voelt? In een omgeving zijn waar je je thuis voelt, met mensen waarbij je je thuis voelt. Je eigen ding kunnen doen, met mensen om je heen die je écht kennen. Dit alles zorgt voor een vertrouwd gevoel. Dat proberen we elke dag weer te bereiken voor onze bewoners.

2. Oldtimersdag voor een autofanaat

Een bewoonster van September Stoutenburg houdt haar hele leven al van mooie snelle auto’s. Ze bleek op haar zeventigste zelfs nog een rondje op het circuit in Zandvoort te hebben gereden! Op onze vraag wat haar passie is, antwoordt ze met een brede glimlach: “Auto’s en racen!”

Al snel borrelde het idee op om iets te organiseren. Hoe leuk zou het zijn voor alle bewoners om een ritje in een mooie auto te kunnen maken? Oldtimerclub Leusden was snel gebeld en bleek net zo enthousiast! De bewoonster die zo van auto’s houdt vond het geweldig! Vooraf vroegen we haar met welke oldtimer ze mee wilde rijden. “Het liefst eentje in een mooie felle kleur en hij moet natuurlijk ook hard kunnen rijden”, vertelde ze toen met pretoogjes. En dat is helemaal goedgekomen.

3. Beautymiddag voor de dames

Stralende gezichten bij September Ede, Villa Richmond, want de dames zijn verrast met een beautymiddag. Miranda: ''Met het team hebben we een high tea klaargemaakt. Daarna was het tijd voor de beautybehandelingen. Van voetbadjes en nagels lakken tot handmassages en gezichtsmassages; alles kwam aan bod. Als laatste hebben we alle kapsels mooi in model gebracht. Ik ben kapster geweest, dus dat kwam goed van pas! De dames hebben genoten!''

Ze hebben het er nog veel over hoe fijn ze het vonden om zo vertroeteld te worden. En de heren? Die maakten dat ze weg waren natuurlijk. Ze gingen samen een gezellige dag uit naar de Ginkelse heide.

    

4. Een pannenkoekje eten in het restaurant van dochterlief

Renate: ''Bij September Apeldoorn Kelvinstraat staat het leefplezier van bewoners bovenaan. Daarom hebben we Gerda als verrassing meegenomen naar de Bonte Koe in Garderen, het restaurant van haar dochter Lydia. Ze vond het geweldig!'' Aangekomen bij het restaurant is ze positief verrast als blijkt dat haar dochter Lydia daar ook is. Nog blijer is ze als ze ziet dat haar achterkleinkinderen ook van de partij zijn. Iedere keer dat ze oma wordt genoemd, zie je de trots in haar ogen en krijgt ze een lach van oor tot oor op haar gezicht.

Je ziet haar met volle teugen genieten. We eten pannenkoeken en halen ondertussen samen herinneringen op. Zo vertelt Gerda dat zij haar dochter regelmatig in het restaurant heeft geholpen. Ook wilde ze graag even achter de bar staan. Zo gezegd zo gedaan!''

  

Dochter Lydia schreef een lief gedichtje over deze middag:

Wat leuk, wat stoer. 
Renate en Daan namen mijn moeder Gerda mee op toer.
Een initiatief om mijn mams te verwennen. 
En ons restaurant te verkennen.
Gezellig wat drinken en eten.
Helaas is mijn moeder dat weer snel vergeten.
Maar de momentopname maakte haar superblij.
En dat straalt weer over op mij.

5. Naar het zwembad!

"Wat zou ik toch graag nog eens willen zwemmen'', gaf mevrouw Staman aan. Toen ze nog zelfstandig woonde, zwom ze vaak. Logisch dat ze dit toch wel mist sinds ze bij September Nijverdal woont. Omdat we bewoners zoveel mogelijk hun leven willen laten leven dat ze gewend zijn, zijn we in gesprek gegaan met haar dochters om haar wens in vervulling te laten gaan en is een badpak aangeschaft.

Medewerkster Joyce ging met mevrouw mee naar het zwembad. Hier kon ze weer eens heerlijk zwemmen. En dat leverde prachtige momenten op. Joyce: ''Het was zo mooi om te zien hoeveel blijdschap en ontspanning het zwemmen haar gaf. "Dit wil ik wel elke dag", zei ze." Tijdens de lunch vertelde ze enthousiast over het zwemuitje.

  

6. Een lammetje, een hondje en heel veel blije bewoners

Iedere week maken bewoners leuke dingen mee, maar een lammetje op bezoek, dat is toch wel heel bijzonder! Een bevriende boer nam het lammetje, die luistert naar de naam Lepje, mee naar September Emmeloord. Het lammetje kreeg van de bewoners hun onverdeelde aandacht. Bij de een lag het op schoot, de ander liep er mee te knuffelen en weer een ander gaf de fles. Overigens was Lepje niet de enige gast die dag. Hondje Zoey kwispelde ook vrolijk rond en liet zich graag aaien door de bewoners.

  

Leefplezier bij September is gebaseerd op een wetenschappelijke methodiek en gaat uit van het verhaal van de bewoner. Onze visie op zorg bestaat niet alleen uit mooie woorden op papier, het is écht. 

7. One for the money

Samen naar de film! Cindy, medewerkster bij Wonen bij September Zevenaar vertelt dat een bewoner erg enthousiast was na het zien van een trailer over de film Elvis. Een collega zet muziek van Elvis aan en mevrouw Maurits zingt uit volle borst mee. Wat als we haar zouden vragen om naar de film te gaan die op dat moment in de bios draait! Mevrouw glundert en zegt volmondig JA! Toen was het zover: samen naar de film. Met popcorn in de pauze en meezingen met élk liedje. Van begin tot eind (en dat was toch bijna 3 uur lang) was mevrouw geboeid door de film. Wat was dát genieten", zegt Cindy. “Voor mevrouw Maurits, maar ook zeker voor mij!”

  

Op naar duizend-en-één nieuwe geluksmomenten in 2023

Iemands levensgeschiedenis leren kennen. Echt interesse hebben in een verhaal, even samen koffiedrinken. Maar ook op zoek naar die ene passie van iemand. Ook in 2023 blijven we mensen op nummer 1 zetten. Als je ongehaaste aandacht hebt voor iemand, kun je echt iets betekenen. Mensen helpen om het in het leven van alledag naar de zin te hebben. Het leven is de moeite waard om geleefd te worden. 

Ontdekken wat Wonen bij September kan betekenen voor u of een dierbare? Bekijk onze woonhuizen in heel Nederland en neem contact op met de locatiemanager. Of ontdek hier meer over het werken bij September: we zijn altijd op zoek naar gemotiveerde zorgmedewerkers die ongehaaste aandacht willen geven.

 

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...