Actueel

Een fijne en gezellige kerst met bewoners en hun familie

05
Jan
2022
Nieuws

In de huizen van September hebben we fijne kerstdagen gehad met bewoners: in ieder woonhuis wordt er weer op een andere creatieve manier invulling gegeven aan deze feestelijke dagen. Van dineren tot een pianoconcert en van kerstkukjes maken tot kaarten schrijven voor familie.

Kerstkapsel, muzikaal vermaak en gezellig samen lunchen

De bewoners van September Emmeloord hebben koekjes gebakken om er vervolgens een koek-kersthuisje van te maken en deze te versieren met glazuur. Speciaal voor de kerst kreeg iedereen die dat wilde een mooi kerstkapsel. Ook was er een workshop kerstkrans maken voor de medewerkers.

Bij September Stoutenburg, vlakbij Amersfoort, is er een prachtig pianokerstconcert gegeven, waar alle bewoners onder het genot van een hapje en drankje erg van hebben genoten. Een paar dagen voor kerst zijn familieleden van de bewoners langsgekomen voor een high tea. Erg gezellig! Bij September Twello hebben we samen spelletjes gespeeld en zijn bewoners op Eerste Kerstdag door een verwant verrast met een heerlijke lunch.

Samen gezellig dineren

In Apeldoorn was het ook al zo'n feestelijke bedoening in december: samen met de bewoners van September Apeldoorn Kelvinstraat zijn er kerststukjes en een houten kerstboom gemaakt. Ook hebben bewoners en medewerkers met elkaar het woonhuis gezellig versierd. De twee kerstdagen waren ook geweldig. Bewoners kregen bezoek van familie en we hebben twee avonden heerlijk met elkaar gegeten.

Bij September aan de Loolaan is de schuur omgetoverd tot een gezellige winterse workshopruimte waar bewoners kerststukjes kunnen maken: ''De eerste workshop is gegeven en wat hebben de bewoners ervan genoten genoten. Het lijkt wel een kerststal'', vertelt medewerker Pauline.  ''De ruimte is aangekleed met een kast die we hebben gekregen van een lieve bewoonster en haar familie. Het werkblad hebben we via de Weggeefhoek in Apeldoorn opgehaald en daarna alles gezellig gemaakt met lampionnetjes.''

Kerstman op bezoek met zijn arrenslee

In September Ede werden de bewoners verrast met een bezoek van de kerstman op zijn arrenslee. De vrolijke kerstmuziek bracht de bewoners in de kerstsferen. Op eerste kerstdag kregen de bewoners cadeaus en op tweede kerstdag kwam familie gezellig mee eten. Dat was genieten voor iedereen.

Bewoners herdenken

Bij September Nijverdal werd op een mooie manier stilgestaan bij de bewoners die sinds de opening van ons woonhuis overleden zijn. Team palliatief heeft dit initiatief vorm gegeven . Zodat wij onze bewoners blijven herinneren.

Meer weten over wat de bewoners beleven in de woonhuizen? Ga naar onze Facebook of Instagram

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...