Actueel

Naar het toneel, koffie met de buren en uiteten bij het pannenkoekenhuis

10
Okt
2022
Nieuws

Elke dag zijn er mooie momenten in de huizen van September. Mooie verhalen die het delen waard zijn: van een blaaskapel tot Pinokkio toneelstuk en van koffie met de buren tot uiteten bij het pannenkoekenhuis. Stuk voor stuk kleine én grote momenten waarin het leefplezier centraal staat. Lees hieronder een greep uit de verhalen van de afgelopen weken uit onze verzorgingshuizen door heel Nederland.

Blaaskapel 'De Foepers' bij September Best

Muziek doet wat met mensen. Het grijpt in op de diepste structuren in het brein. Bij mensen met dementie kan muziek vergeten herinneringen of het gevoel hiervan naar boven halen. Daarom verraste blaaskapel ‘De Foepers’ de bewoners van September Best met een bezoek aan hun huis. En dat hebben ze geweten. Het werd een heerlijke avond. Zelfs de voetjes gingen her en der van de vloer. Toen het kapel 'Daar in het kleine café aan de haven' inzette, ging het dak er nog net niet af. Wat een feest! 

Koffie en een appelkanjer voor de buurt in Zevenaar

September Zevenaar is gevestigd in een voormalige school en ligt in een levendige woonwijk. Een goede buur is beter dan een verre vriend gaat ook hier op. Eind september was het Nationale Burendag en de hele buurt werd uitgenodigd voor koffie met wat lekkers. We hadden een grote opkomst, het was ontzettend leuk om iedereen zo gezellig samen te zien genieten. Onze bewoners vonden het prachtig, maar ook onze buren en alle buurtkinderen vonden het gezellig bij ons. Wat ons betreft wachten we niet een jaar, maar komt iedereen zo af en toe gezellig langs voor een praatje en kopje koffie!

Toneelstuk Pinokkio

Onlangs gingen de bewoners van Kasteel Stoutenburg er een middag op uit. In Hoevelaken werd in het dorpshuis een toneelstuk gespeeld over Pinokkio. Een bekend verhaal voor iedereen! Zo’n uitje is voor allen een feestje en dus was er eerst koffie met gebak op een terrasje om dat te vieren. De zaal was uitverkocht en de beste plekken waren speciaal voor Kasteel Stoutenburg gereserveerd. De voorstelling was fantastisch en na afloop mochten we zelfs op de foto met de toneelspelers. Het genieten ging nog even door in de vorm van een wijntje met bitterballen. Iedereen heeft genóten. Geen lange neus voor Pinokkio, want hieraan is niets gelogen!

     

Naar het pannenkoekenhuis

Het was al even geleden dat we met onze bewoners van September Wageningen iets leuks buiten de deur hadden gedaan. Hoogste tijd voor een uitje dus. Het plan was om naar de dierentuin te gaan, maar omdat het weer nogal tegenviel besloten we naar het pannenkoekenhuis in Bennekom te gaan. Tijdens de rit ernaartoe zat de stemming er al goed in. Daarna volgden veel gelach en mooie gesprekjes aan tafel. De pannenkoeken waren heerlijk, maar dit uitje was zoveel meer dan dat. Gezelligheid en bij allen het gevoel van samenhorigheid. Daar doen we het voor!

Dierendag in het Dolfinarium met bewoners van September Emmeloord

Een bijzonder uitje voor de bewoners van September Emmeloord. Op dierendag gingen wij naar het Dolfinarium! De dolfijnenshow was favoriet, er was veel herkenning bij bewoners die al eens eerder hier waren geweest. We lieten ons goed verwennen met koeken en broodjes met worst. We hoeven niet veel meer te zeggen, dat doen de foto’s wel!

    

Uit volle borst

Zingen maakt blij. Het zorgt voor samenhorigheid en hoe leuk is het om lekker mee te zingen met dijenkletsers en smartlappen? In Sepember Witmarsum trad eind september het Folk- en Shantykoor de Top & Twelsjongers op.  De volumeknop ging op 10 en er werd vrolijk meegezongen en gejuicht. Van links naar rechts en de handen in de lucht.

  

Gezelligheid bij September Apeldoorn Loolaan

Borrelen, ervaringen delen, kennismaken met kinderen en andere naasten en samen genieten van een heerlijk Aziatisch buffet. Dat deden we in September Apeldoorn Loolaan met alle bewoners, hun familie, onze medewerkers en vrijwilligers. Leuker dan dat wordt het niet! Met ruim zestig mensen heerste er een gezellige drukte in ons huis!

      

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...