Actueel

Genietmomentjes uit onze huizen: Koekjes bakken, Kerstshows bezoeken en meer

12
Dec
2022
Nieuws

Elke dag zijn er mooie momenten in de huizen van September. En in deze tijd van het jaar net nog even meer! Sint Maarten en Sinterklaas vieren, koekjes bakken en iets moois met klei maken, zorgden voor mooie momenten. Iedereen hoort erbij en zeker in deze toch wat donkere en soms nostalgische maanden is daar extra aandacht voor. Lees hieronder een greep uit de verhalen van de afgelopen weken uit onze verzorgingshuizen door heel Nederland.

Hoor wie klopt daar

Hoog bezoek kwam langs op 5 december! Heel wat woonhuizen hebben die bezoekjes van de Sint vastgelegd. Zo kwamen bij September Apeldoorn Kelvinstraat twee pieten op bezoek die gedichtjes en cadeautjes bij zich hadden. Er werd gezongen en lekker gesnoept van de pepernoten.

  

Ook September Stompetoren werd niet vergeten. Sint kwam zelfs langs op de riksja! Pakjespiet leende de duofiets om alle cadeautjes te brengen. Wat was iedereen verrast door de persoonlijke gedichten en pakjes!

  

Een spannende avond in September Best. Hulpsinterklaas en zijn Pieten zorgden voor veel grapjes en nog meer gelach. Wat een mooie herinneringen werden opgehaald. Een TOP Sinterklaasavond! 

  

In September Nijverdal werd er ook op de deur geklopt. Wat houden we van deze leuke traditie, we houden ‘m dan ook heel graag in ere en zingen en klappen erop los.

  

Het Sintfeest bij September Apeldoorn Loolaan was een feest voor groot en klein. Veel collega’s hadden hun kleintjes meegenomen. Vol verwachting werd er gekeken naar alles wat komen ging.

  

Dag Sinterklaasje, op naar Kerst

Onlangs gingen de bewoners van September Stoutenburg gezellig samen op pad. De Kerstshow in Leusden stond op het programma. Een sprookjesachtige omgeving met kerstbomen, 1001 lichtjes en mooie kerstmuziek. Na koffie met gebak vervolgden ze hun tocht. Er was zelfs een heus Kerstdorp! Deze gezellige middag werd afgesloten bij het pannenkoekenrestaurant in het dorp. Wat is gezellig borrelen en eten met elkaar toch leuk. Er werden veel ideeën opgedaan om het kasteel in kerstsferen te hullen.

Ook de bewoners van September Emmeloord en September Nijverdal haalden hun hart op bij een Kerstshow. Ook hier Jingle bells, lampjes en heel veel gezelligheid!

    

Bij September Apeldoorn zit de stemming er goed in. Zo stond er al een uitje naar een kerstmarkt op het programma. Ook is een groep bewoners naar het tuincentrum geweest om kerstversieringen te kopen. En natuurlijk van de show te genieten! Maar liefst vier kerstbomen staan er te pronken in het huis.

     

Rechtstreeks van de boer

Leefplezier zit in kleine dingen. Elke dag wat geluksmomentjes, dat proberen we te bereiken voor onze bewoners. En wat een geluk is het dan als je dat om de hoek kunt halen. Bij de buren van September Twello liggen fruit, aardappelen en eieren voor het uitzoeken! Vers van het land, de boomgaard en de kippen! Een heerlijk gezond uitje bij de buren!

   

Iets maken van elk moment

Bewoners van September Nijverdal hebben verschillende uitjes gehad. Er was onder meer een seniorenmiddag met een levensliederenkoor. Dijenkletsers, smartlappen en meezingers werden uit volle borst meegezongen. Ook werd er een Pompoenerie in Mander bezocht. Maar ‘gewoon’ aardappelen schillen of koekjes bakken is ook al zo leuk. Als je het samen kunt doen, maak je iets van elk moment!

    

Boetseren met klei

Een aantal creatieve bewoners van September Stoutenburg heeft prachtige kunstwerkjes gemaakt. De workshop ‘boetseren met klei’ werd druk bezocht en bewoners deden actief mee. Ieder op zijn/haar eigen manier en met zijn/haar eigen creativiteit. Leefplezier voor iedereen!

  

Winterborrel

Als team van een verzorgingshuis maak je veel mee met elkaar. Je moet op elkaar kunnen bouwen, in goede en slechte tijden. September Nijverdal organiseert elk kwartaal een feestje, zo leert iedereen elkaar ook op een andere manier kennen en spreek je elkaar eens over andere dingen. Dit keer was er een winterborrel bij een collega in de tuin, onder een overkapping. De jassen moesten aan, maar wat was er veel gezelligheid. 

  

De koeien hebben staarten

Sint Maarten op de 11e van de 11e! Hoewel al even geleden, is dit toch een vermelding waard. In het woonhuis van September in Stompetoren werd het feestje namelijk gevierd met ruim 50 kinderen uit groep 3 en 4 van basisschool De Wiekslag uit Stompetoren. De kinderen toonden vol trots hun lampionnen aan de bewoners. De creaties waren ‘Dolfje Weerwolfje’, paddenstoelen, vogels, en molletjes. Er werden nieuwe Sint Maarten liedjes door de kinderen gezongen en samen met de bewoners klonk uit volle borst het bij iedereen bekende ‘Sint-te Sint-te Maarten...’ De kinderen waren natuurlijk niet voor niets gekomen; Iedereen werd beloond met (heel veel) snoep. Wat een gezellig bezoek!

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...